Зеленський - про візит до Бучі: Ти бачиш смерть

Зеленський - про візит до Бучі: Ти бачиш смерть

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський поділився враженнями про візит до визволеного від російських загарбників міста Буча Київської області.

Про це він розповів в інтерв’ю для програми 60 Minutes американського телеканалу CBS, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Смерть. Просто смерть... Ми знайшли лише одну чергу людей. Десятки тисяч людей (жили в місті до війни – ред.), а ти бачиш 300. Ти бачиш смерть, тому що вулиці пусті. Спалена техніка: російських військових, українських військових, машини звичайних людей. Вулиці такі, знаєте, на яких ця смерть. Коли я приїхав, трупи кілька днів прибирали з вулиць, але якщо заходити всередину якогось двору, де є багатоповерхівки, там просто купи людей. Це виглядає страшно. Це і є смерть. І немає звуку на вулиці, до якого ми звикли. Машина не їде, дитина ніяка не усміхається, ніхто не сигналить», - сказав глава Української держави.

Зеленський також розповів історію знайомства з місцевим мешканцем – дідусем 1937 року народження, який пережив Другу світу війну та відчув на собі дії нацистів. За словами Президента, під час розмови дідусь зізнався, що ніколи не думав, що ненавидітиме когось більше, ніж нацистів.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн: Немає слів, щоб описати жах, який я бачила у Бучі

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

4 квітня Володимир Зеленський відвідав визволене від російських загарбників місто Буча на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-