Загарбники не допустять спеціалістів для обстеження захисних споруд Азовсталі

Загарбники не допустять спеціалістів для обстеження захисних споруд Азовсталі

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники не допустять ані українських спеціалістів, ані міжнародних інституцій для обстеження захисних споруд металургійного комбінату «Азовсталь».

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Керівництво бананової республики з центру Донецька відповіло на попередження міської влади Маріуполя та екологічної спільноти України щодо сірководню та загрози екологічної катастрофи. Якщо стисло звести в одне речення, відповідь виглядає як «вы все врёте», що підсилена статтею з Вікіпедії про те, що таке сірководень», - написав Андрющенко.

Все це було б смішно, але загроза екологічної катастрофи це не зменшує, застерігає радник мера Маріуполя.

"Однак, окупанти чітко висловились, що ніякого допуску ані українських спеціалістів, ані міжнародних інституцій для обстеження захисних споруд Азовсталі не буде", - підсумував він.

Читайте також: Україна поки не може оцінити рівень забруднення моря внаслідок бомбардування «Азовсталі»

Як повідомляв Укрінформ, через бомбардування російськими загарбниками меткомбінату «Азовсталь» є загроза повного вимирання Азовського моря з огляду на можливе пошкодження технічної споруди, яка стримує концентрований розчин сірководню.

Так, за інформацією Маріупольської міської ради, технічна споруда стримує десятки тисяч тонн концентрованого розчину сірководню, і витік цієї рідини повністю вб’є флору та фауну Азовського моря. Зазначається, що далі небезпечні речовини можуть потрапити до Чорного та Середземного морів.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко наголошував на необхідності негайного допуску на об‘єкт міжнародних експертів та ООН для вивчення ситуації та попередження екологічної катастрофи світового рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-