Позов України до росії у Гаазі підтримали більш як 40 країн

Позов України до росії у Гаазі підтримали більш як 40 країн

Заява
Укрінформ
Світова спільнота підтримує намагання України притягти росію до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді (МКС).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у МЗС Канади від імені ще 40 інших країн та ЄС.

“Ми вітаємо позов України проти росії у Міжнародному кримінальному суді, який має встановити, що росія не мала законного приводу застосовувати військові дії проти України на основі непідтверджених закидів про геноцид”, - йдеться у поширеній заяві.

У документі висловлюється “спільний намір розглянути всі способи підтримки України у її роботі з МКС, а також, можливо, долучитися до слухань”. “Ми твердо переконані, що це питання було справедливо винесене на розгляд МКС, аби суд міг надати висновок щодо російських закидів про геноцид як причину для невиправданого та жорстокого вторгнення до України”, - стверджують підписанти заяви.

Читайте також: Зеленський: Ми знайдемо й притягнемо до відповідальності всіх воєнних злочинців

Наголошується, що Міжнародний кримінальний суд «відіграє ключову роль у мирному розв’язанні суперечок”. “Ми закликаємо міжнародну спільноту розглянути всі шляхи підтримки України у її роботі з МКС”, - стверджується у документі

Як повідомляв Укрінформ,правоохоронці зареєстрували 18 477 злочинів щодо вторгнення рф в Україну.

Читайте також: Кулеба подякував депутатам Європарламенту за підтримку створення спеціального трибуналу

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан оголосив 17 травня про відправлення в Україну для розслідування злочинів, скоєних під час російського вторгнення, групи з 42 слідчих та експертів, що є найбільшою місією за кількістю персоналу, яка коли-небудь відряджалася на місця.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабне російське воєнне вторгнення. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ мужньо протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-