З полону звільнили сина військової, від якої росіяни вимагали розвіддані

З полону звільнили сина військової, від якої росіяни вимагали розвіддані

Укрінформ
Служба безпеки України на Чернігівщині звільнила з полону сина військової, від якої загарбники вимагали розвіддані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ у Телеграмі.

"Для звільнення дитини Служба безпеки України провела спецоперацію у Чернігівській області, коли цей регіон був тимчасово окупований військами загарбників", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що із початком повномасштабного вторгнення рф мати хлопчика – військовослужбовець-контрактниця ЗСУ – задля безпеки відправила його до родичів в одне з сіл на Чернігівщині. Невдовзі село опинилося під тимчасовою окупацією, зв’язок із сином було втрачено.

Читайте також: СБУ знешкодила агентурну мережу рф, яка мала доправити диверсантів до Миколаєва

Через декілька днів на телефон матері надійшов дзвінок з невідомого номера. Їй повідомили, що син у полоні. Окупанти висунули умову звільнення підлітка: в обмін на інформацію про розміщення низки військових об’єктів ЗСУ, які дислокуються на території регіону.

Жінка звернулася за допомогою до СБУ. У відповідь контррозвідники спецслужби розробили та провели успішну спецоперацію з порятунку дитини. Матеріали слідства долучені до численних доказів порушення окупантами законів та звичаїв війни.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. На тимчасово захоплених територіях росіяни влаштували терор. Сили оборони України протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-