СБУ знешкодила агентурну мережу рф, яка мала доправити диверсантів до Миколаєва

СБУ знешкодила агентурну мережу рф, яка мала доправити диверсантів до Миколаєва

Укрінформ
СБУ знешкодила агентурну мережу рф, яка мала забезпечити проникнення ворожих ДРГ у місто Миколаїв.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"СБУ провела багатоетапну спецоперацію з викриття та знешкодження розгалуженої агентурної мережі окупантів на півдні України. Зловмисники збирали розвіддані і займалися підготовкою прихованого проникнення ворожих ДРГ на територію Миколаєва", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що агентурна група була сформована резидентом під кураторством генерала російських окупаційних сил. До її складу входило 5 осіб з-поміж місцевих жителів.

Серед них жінки – колишні українські військовослужбовці із підрозділів, дислокованих у регіоні. Їх залучали для додаткової конспірації: нібито вони не мали викликати підозри в українських силовиків.

За вказівками куратора, агенти також збирали інформацію щодо суспільно-політичної обстановки в регіоні та наслідків ворожих ракетних ударів по Миколаєву.

Для отримання секретних відомостей, у тому числі позицій українських підрозділів, зловмисники намагалися «в темну» використовувати чинних військовослужбовців. Тобто випитували в них секретну інформацію нібито у дружній розмові.

Після «успішного» виконання завдань частину агентів мали евакуювати до Криму, іншим – обіцяли керівні посади в разі окупації Миколаївщини.

В ході слідчо-оперативних дій в обласному центрі затримано активних учасників ворожої групи.

Під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці виявили засоби зв’язку, флеш-накопичувачі з доказами підривної діяльності, гроші, виділені на забезпечення діяльності ДРГ окупантів.

Читайте також: СБУ знешкодила ДРГ, що збиралась збити пасажирський літак над росією чи білоруссю

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-