Штати збираються надати Україні протикорабельні ракети для розблокування Чорного моря - ЗМІ

Штати збираються надати Україні протикорабельні ракети для розблокування Чорного моря - ЗМІ

Укрінформ
Білий дім працює над тим, щоб надати українській армії сучасні протикорабельні ракети, які допоможуть здолати морську блокаду росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що мова йде про два типи потужних протикорабельних ракет – Harpoon виробництва Boeing та Naval Strike Missile виробництва Kongsberg і Raytheon Technologies, - які можуть бути надані безпосередньо Сполученими Штатами або через європейського союзника, що має такі ракети. Така зброя може вражати цілі на відстані до 250-300 км, що зробить путіна більш поступливим або дасть Україні можливість знищити Чорноморський флот рф.

Читайте також: росія вивела в Чорне море 7 десантних і 4 ракетні кораблі

В операційній зоні Чорного моря нині розташовано близько 20 кораблів ВМФ Росії, включаючи підводні човни.

Україна також потребує реактивних систем залпового вогню M270 виробництва Lockheed Martin, які можуть вражати ціль на відстані понад 70 кілометрів, що втричі більше, ніж у більшості гармат. Можливість постачання в Україну M270 або аналогічних систем, на кшталт M142 HIMARS, буде розглянута після остаточного ухвалення закону про додаткове фінансування України на суму 40 млрд доларів.

Читайте також: Пентагон розкрив вміст нового пакета оборонної підтримки для України

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня президент США Джо Байден оголосив про виділення чергового траншу оборонної допомоги для України. Він також привітав ухвалений Конгресом США законопроєкт щодо виділення додаткових $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-