Оборона Маріуполя увійде у підручники - британський міністр

Оборона Маріуполя увійде у підручники - британський міністр

Укрінформ
Героїчна оборона захисників Маріуполя на території “Азовсталі” увійде в підручники військової історії як ключовий фактор українських успіхів у війні з росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку в ефірі канадського суспільного мовника CBC News висловив міністр з питань збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі.

“Ці оборонці зробили те, що під час написання книг про історію цього конфлікту, коли вивчатиметься кількість російських бойових угрупувань, відтягнутих ними, ця операція може розглядатися такою, що дозволила українцям підготуватися до відбиття наступу, коли він трапився”, - сказав Хіппі.

Читайте також: росія втратила ініціативу на полі бою - Міноборони Британії

Він додав, що зараз - правильний час, аби врятувати життя цих неймовірно мужніх людей.

За його словами, бездарні дії росіян на полі бою ослабили збройні сили країни щонайменше на третину. “Ми стали свідками послідовності помилок, які накопичувалися до тієї міри, що росіяни ослабили свої сили, за нашими оцінками, приблизно на третину”, - зазначив міністр.

Читайте також: лукашенко уникає прямої участі у війні через страх української відповіді – розвідка Британії

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. Сили оборони України протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-