росія втратила ініціативу на полі бою - Міноборони Британії

росія втратила ініціативу на полі бою - Міноборони Британії

Укрінформ
Російські офіцери все частіше будуть передавати ухвалення ключових рішень своєму начальству, щоб уникнути особистої відповідальності за невдачі армії рф на полі бою, тож за цих умов росії буде важко повернути ініціативу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Tвіттері.

«Начальник генштабу росії Валерій Герасимов, ймовірно, залишається на посаді, але незрозуміло, чи він досі зберігає довіру президента путіна. Культура приховування та "цапів-відбувайл" поширена в російській військовій системі та системі безпеки. Багато командирів, причетних до вторгнення в Україну, ймовірно, будуть все більше відволікатися на спроби уникнути особистої відповідальності за оперативні невдачі росії», – заявили у відомстві.

Читайте також: рф збільшила кількість артобстрілів, аби не ризикувати літаками – Міноборони Британії

У британському Міноборони додали, що це створить додаткове навантаження на російську централізовану модель командування та контролю, оскільки офіцери все частіше будуть передавати ухвалення ключових рішень своєму начальству.

«За цих умов росії буде важко повернути ініціативу на полі бою», – додали у відомстві.

Зазначається, що останніми тижнями в росії звільнили вищих командирів, які погано себе проявили на початкових етапах вторгнення рф в Україну.

Читайте також: росія вже втратила в Україні близько 28,5 тисячі особового складу

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-