лукашенко уникає прямої участі у війні через страх української відповіді – розвідка Британії

лукашенко уникає прямої участі у війні через страх української відповіді – розвідка Британії

Укрінформ
олександр лукашенко балансує свою підтримку росії з бажанням уникнути прямої участі своїх військ у російсько-українській війні, аби країни Заходу не запроваджували ще більше санкцій проти його режиму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Tвітері.

«лукашенко, ймовірно, балансує свою підтримку російського вторгнення з бажанням уникнути прямої участі своїх військових, адже є ризик подальших західних санкцій, української відповіді та можливе невдоволення серед білоруських військових», - заявили у відомстві.

Зазначається, що попри попередні припущення, на сьогодні білоруські сили не були безпосередньо залучені до російського вторгнення в Україну.

У Міноборони додали, що присутність білоруських сил біля українського кордону, ймовірно, зафіксує певну кількість українських військ, щоб вони не змогли бути перенаправленні для підтримки операцій проти військ рф на Донбасі.

«Проте, білоруська територія використовувалася як плацдарм для початкового наступу росії на Київ і Чернігів. росія також здійснила повітряні вильоти та ракетні удари з білорусі», - додали у відомстві.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. Вторгнення здійснювалося і здійснюється за сприяння білорусі. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ чинять ефективний спротив російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни росія і білорусь зазнали масштабних санкцій з боку світової спільноти. Це спричинило погіршення економічного стану двох країн.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-