У НАТО вважають, що Україна може повністю відвоювати Донбас та Крим - CNN

У НАТО вважають, що Україна може повністю відвоювати Донбас та Крим - CNN

Укрінформ
Найближчими тижнями Альянс не очікує змін на українсько-російському фронті, однак вважають, що ЗСУ можуть відвоювати окуповані росіянами Донбас та Крим.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

За словами військового чиновника, обізнаного з даними розвідки, нині у НАТО триває обговорення актуального моменту, коли ситуація у протистоянні суттєво змінилася на користь України. Дебати тривають і щодо спроможності Києва повернути Крим і території Донбасу, захоплені Росією та підтримуваними Росією сепаратистами у 2014 році. 

"Я гадаю, що вони (ЗСУ, - ред.) можуть (відвоювати Крим і Донбас - ред.), це так", – сказав військовий. "Не зараз, не скоро, але якщо вони зможуть продовжувати боротьбу, то я думаю, це реально".

Читайте також: Розвідка США проводить аналіз помилок в прогнозах щодо України та Афганістану - CNN

Однак джерело CNN заявило також, що має сумнів у тому, "чи дійсно вони повинні боротися, щоб повернути свою територію", звернувши увагу на потенційну реакцію місцевого населення цих регіонів. 

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України - повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-