Для порятунку бійців з «Азовсталі» закликають залучити ООН, Червоний Хрест та провідних лідерів

Для порятунку бійців з «Азовсталі» закликають залучити ООН, Червоний Хрест та провідних лідерів

Укрінформ
Депутати Маріупольської міської ради звернулися до МЗС України з проханням залучити всі міжнародні інструменти для порятунку бійців на меткомбінаті «Азовсталь».

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

Зазначається, що звернення прийнято на позачерговій сесії, яка пройшла 14 травня в режимі онлайн.

Маріупольський міський голова Вадим Бойченко наголосив, що українські захисники тримають оборону периметру меткомбінату вже понад два місяці, майже без води та їжі, під постійними обстрілами.

Читайте також: Україна веде переговори про евакуацію 60 людей з «Азовсталі»

«Україна та особисто Президент Володимир Зеленський докладає всіх зусиль для порятунку військового гарнизону, який перебуває на території підприємства та вже став символом незламності українського духу. Але зараз необхідно посилити наші позиції. Потрібно залучення ООН та Червоного Хреста, лідерів провідних країн світу. Тому ми звертаємось до МЗС України з проханням задіяти всі міжнародні інструменти для порятунку українських захисників та проведення операції extraction», - заявив Бойченко.

Він додав, що «ми будемо боротися за життя наших військових, як і вони боронять наше місто».

Читайте також: Україна веде складні перемовини, аби витягти з Азовсталі всіх - Верещук

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 7 травня заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату «Азовсталь» евакуйовано, і цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено

Територію меткомбінату росіяни постійно обстрілюють з усіх видів озброєння і намагаються штурмувати. Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених.

Президент Володимир Зеленський заявив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату «Азовсталь».

Читайте також: Президент: Тривають перемовини щодо вивезення з «Азовсталі» важкопоранених і медиків

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Національної гвардії, українська морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-