Україна веде складні перемовини, аби витягти з Азовсталі всіх - Верещук

Україна веде складні перемовини, аби витягти з Азовсталі всіх - Верещук

Укрінформ
Україна веде складні перемовини з росією, щоб витягти із меткомбінату "Азовсталь" у Маріуполі всіх українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це написала віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Телеграмі.

"Серце країни зараз – це Азовсталь. Крім азовців, там наші ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, бійці СБУ, поліцейські та тероборона. Поділяю тривогу та хвилювання близьких за долю захисників фортеці. Війна – це кров і сльози. На війні чудес не буває. Є суворі реалії. Тому працює тільки тверезий та прагматичний підхід", - написала Верещук.

Читайте також: З Маріуполя та околиць депортували понад 47 тисяч людей до рф і «днр»

Вона додала, що в української сторони є наказ Президента Володимира Зеленського – зробити все можливе й неможливе, щоб витягнути всіх з "Азовсталі".

"Команда працює. Перемовини з ворогом дуже складні. Результат може не задовольнити всіх. Але наше завдання витягнути наших хлопців. Усіх. Живими. Дасть Бог, усіх врятуємо", - додала Верещук.

Як повідомлялося, Україна долучає низку країн світу, серед яких Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія, до процесу переговорів з росією щодо визволення військових з комбінату «Азовсталь» у Маріуполі.

Читайте також: Загарбники під час евакуації з Маріуполя допитують навіть дітей

Бійці полку "Азов" разом з побратимами тримають оборону в Маріуполі. В укриттях заблокованого ворогом заводу "Азовсталь" перебувають близько 600 важкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу. Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння та раз у раз намагаються штурмувати.

Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що спецоперація з евакуації із «Азовсталі» почнеться з порятунку важкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

Раніше Україна запропонувала росії обміняти важкопоранених бійців з "Азовсталі" на полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених. За словами Верещук, військовим шляхом деблокувати "Азовсталь" наразі неможливо.

Читайте також: Маріуполю загрожує епідемія через проблеми з водою, потрібна повна евакуація - мер

Захисники "Азовсталі" здаватися у полон не збираються, а росіяни не погоджуються на процедуру «екстракшн».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-