З Маріуполя та околиць депортували понад 47 тисяч людей до рф і «днр»

З Маріуполя та околиць депортували понад 47 тисяч людей до рф і «днр»

Укрінформ
З Маріуполя та околиць російські загарбники депортували в рф і «днр» понад 47 тис. мирних жителів.

Про це заявив у телеефірі Маріупольський міський голова Вадим Бойченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми оперуємо лише офіційною інформацією. Те, що нам вдалося дізнатися з підтверджених джерел про депортованих громадян України і безпосередньо депортованих з Маріуполя та його околиць. Ми верифікували списки нашої громади, і ця верифікація засвідчує, що 47 тис. + виїхало в напрямку рф і так званої «днр», - сказав Бойченко.

Він зазначив, що дуже багато громадян, яких депортують, не проходять принизливу процедуру, так звану фільтрацію і потрапляють до окупантів у в'язницю.

«Треба розуміти, що люди наші проходять жорстку "фільтрацію", не доїжджають до рф і "днр" десь 30%. Наприклад, якщо поїхала одна тисяча людей на так звану фільтрацію, то 300 людей із цієї тисячі поїде до в'язниці. У в'язниці людей катують. Є на сьогоднішній день людина, яка, дякувати Богові, вийшла з цієї в'язниці, так от їй відрізали пальці – так катували. Намагалися витиснути з неї якусь інформацію. І таких випадків уже десятки й сотні», - розповів Бойченко.

Читайте також: Маріупольці стоять у багатотисячній черзі за їжею

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів.

У заблокованому Маріуполі залишається понад 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і насильно вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку Азов, Нацгвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-