Маріупольці стоять у багатотисячній черзі за їжею

Маріупольці стоять у багатотисячній черзі за їжею

Відео
Укрінформ
Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко оприлюднив відео, на якому мешканці заблокованого Маріуполя стоять у багатотисячній черзі в очікуванні їжі, яку роздають загарбники.

Ролик він виклав у Телеграмі, передає Укрінформ.

Під роликом Андрющенко опублікував ще фотографію з мішками сміття, де щось шукає літня жінка.

«Гуманітарна ситуація в реальності і пропаганді. Реальність: на відео - щоденні черги за їжею в «Метро». Там, де на 150 тис. населення аж 3 тис. продуктових наборів щодня від окупантів. На фото: люди похилого віку через неможливість отримати допомогу та їжу в «гуманітарних штабах» вимушені збирати залишки їжі у смітті», - написав радник міського голови.

Читайте також: Маріуполю загрожує епідемія через проблеми з водою, потрібна повна евакуація - мер

У відеоролику можна побачити багато людей, які стоять перед колишнім торговим центром «Метро», який тепер перетворився у так званий «центр допомоги» - на фасаді цієї будівлі нова вивіска з написом: «Центр помощи. Единая россия. Информация, столовая, мед.помощь».

Читайте також: Маріуполю загрожує нова гуманітарна катастрофа – росіяни запустили воду без каналізації

Як повідомлялося, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто - без енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-