Справа двох російських льотчиків, які бомбардували житлові будинки, пішла до суду

Справа двох російських льотчиків, які бомбардували житлові будинки, пішла до суду

Укрінформ
Прокуратура передала до суду справи двох російських льотчиків, які бомбардували в Україні об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки.

Про це повідомила в телеефірі генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

Крім того, вона розповіла про російського військового Вадима Шишимаріна, у справі якого відбулося підготовче засідання у Солом’янському райсуді Києва у п’ятницю, 13 травня.

“Шишимарін "зайшов" за вбивство цивільного. Інші два підозрюваних теж уже "зайшли" до суду. Я думаю, наступного тижня суди уже поставлять усні слухання по цих двох особах, які так само знаходяться фізично в Україні. Це важливо, коли ми бачимо живих обвинувачених, а не заочне судочинство. Ці люди бомбардували об’єкти цивільної інфраструктури, житлові будинки”, - сказала Венедіктова.

Вона додала, що загалом прокурори готові направляти до суду справи стосовно 41 підозрюваного у вбивствах цивільних, зґвалтуваннях, мародерствах і бомбардуваннях цивільної інфраструктури.

Читайте також: російських військових в Україні вже бояться власні дружини - перехоплення СБУ

“Ми будемо готові до судових процесів відносно них в Україні та міжнародних судових інстанціях”, - наголосила генпрокурорка.

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня Солом’янський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів та призначив до розгляду кримінальне провадження щодо командира відділення в/ч 32010 4 танкової Кантемирівської дивізії московської області Вадима Шишимаріна, обвинуваченого в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ).

Слідство встановило, що житель Іркутської області прибув в Україну у складі армії рф. Його колону розбили військовослужбовці Збройних сил України. Втікаючи, він і ще четверо співслужбовців обстріляли з автоматів приватний автомобіль та привласнили його. На вкраденій машині загарбники заїхали в смт Чупахівка Сумської області. Дорогою вони побачили беззбройного жителя села, який йшов з велосипедом уздовж узбіччя і розмовляв телефоном. Підсудний здійснив декілька прицільних пострілів з відкритого вікна автомобіля із автомата Калашникова у голову 62-річного чоловіка. Той помер на місці за декілька десятків метрів від власного будинку.

Читайте також: У Раді виступають за офіційне визначення терміну «рашизм»

На період судового розгляду підсудний перебуватиме під вартою. Наступне засідання призначене на 18 травня.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СБУ.

Загалом за воєнні злочини росії в Україні відкрито понад 9 тисяч проваджень, процес притягнення злочинців до відповідальності розпочався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-