ЄС виділить ще €500 мільйонів на військову допомогу Україні - Боррель

ЄС виділить ще €500 мільйонів на військову допомогу Україні - Боррель

Укрінформ
Європейський Союз виділить Україні ще 500 мільйонів євро для реалізації її права на самооборону.

Про це сьогодні перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 у німецькому місті Weissenhaus заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає Укрінформ з посиланням на портал ЄС.

«Це сьома зустріч G7 з початку війни в Україні. Я переконаний, що ми вийдемо із потужним посланням. Підхід є очевидним – більше подібного. Це означає - більше підтримки для України, включаючи військову підтримку. Я зроблю оголошення, що ми, як Європейський Союз, надамо новий транш, ще 500 мільйонів євро, щоб підтримати Україну у військовому сенсі. Тож це складе усього 2 млрд євро», - сказав Боррель.

Читайте також: Шостий пакет санкцій проти росії розглянуть наступного понеділка на рівні міністрів ЄС – Боррель

Він уточнив, що ці додаткові 500 млн євро будуть спрямовані на закупівлю важких озброєнь, включаючи бронемашини, танки, важку артилерію та боєприпаси, та всі інші речі, необхідні на війні. Разом з тим цієї суми, за словами високого представника ЄС, недостатньо для постачання бойових літаків.

Боррель висловив переконання, що міністри «Групи семи» нададуть сьогодні новий імпульс для військової підтримки України, для збільшення тиску на росію шляхом застосування економічних санкцій та подальшого посилення її міжнародної ізоляції. Окрему увагу міністри приділятимуть боротьбі з російською дезінформацією, у тому числі щодо причин цієї війни, її впливу на енергетичну безпеку та ціни на продовольство по усьому світі.

Читайте також: Великобританія закликає посилити санкції проти росії

«Буде представлений єдиний фронт на підтримку України. Я переконаний, що саме таким буде результат цієї зустрічі», - додав високий представник ЄС.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення проти України та продовжила військову агресію, що почалася з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм великих втрат.

Читайте також: США передадуть Україні нелетальне обладнання з авіабази в Японії

Європейський Союз від початку війни виявив солідарність з Україною та почав надавати їй політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Він запровадив п’ять пакетів секторальних та індивідуальних санкцій, що є болючими для російської економіки, та опрацьовує шостий пакет санкцій, що може поширюватися на поставки російських енергоносіїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-