Міноборони: ЗСУ боротимуться до звільнення всієї України у міжнародно визнаних кордонах

Міноборони: ЗСУ боротимуться до звільнення всієї України у міжнародно визнаних кордонах

Укрінформ
Українські військові захищатимуть Україну до повної перемоги - до звільнення всіх територій у міжнародно визнаних кордонах.

Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Після героїчної оборони Києва та області війна фактично переходить в іншу фазу, противник змушений формувати і ставити перед собою інші цілі і використовувати іншу тактику і стратегію у війні. росія фактично отримала оцю стратегічну поразку, адже не змогла досягти жодних цілей. Водночас попереду нас очікує надзвичайно складний і тривалий етап боротьби до повного звільнення наших територій у міжнародно визнаних кордонах», - сказала Маляр.

Заступниця міністра оборони пояснила, що ситуація непроста і війна може бути тривалою.

Читайте також: Перша фаза війни завершилася перемогою України, бо ворог не досягнув жодної з цілей – Маляр

«На цьому етапі у росії ще багато ресурсів, техніки. Вона здатна мобілізувати людей, що може бути зроблено вже у найближчі тижні. З моменту ескалації 24 лютого ми готувалися захищати нашу країну не 2 тижні і не до 9 травня, а до абсолютної перемоги, вірили в свою армію і розуміємо, що війна буде довгою. росія значно переважає нас у техніці завдяки переважно радянським запасам. Вони можуть собі дозволити вести довгу, інтенсивну війну», - пояснила заступниця міністра оборони.

Читайте також: ЗСУ зірвали плани противника на захоплення Києва, Харкова, Миколаєва, Одеси, Чернігова і Сум

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-