Перша фаза війни завершилася перемогою України, бо ворог не досягнув жодної з цілей – Маляр

Перша фаза війни завершилася перемогою України, бо ворог не досягнув жодної з цілей – Маляр

Укрінформ
Перша фаза розв’язаної росією війни завершилася перемогою України, бо ворог не досягнув жодної з поставлених цілей і зазнав тяжких втрат.

Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Війна переходить у нову фазу. Ворог не зміг завоювати Україну ні за три дні, ні за два місяці, ні до 9 травня, як планував. Наші захисники і захисниці героїчно тримають оборону, третій місяць триває повномасштабне вторгнення і можна зробити певні підсумки. Війна перейшла у другу фазу, водорозділом стала оборона Києва", - зазначила вона.

Маляр додала, що ворог ставив ключову задачу - за тиждень або два захопити столицю України, взяти під повний контроль нашу державу. У цій фазі він не досягнув своїх цілей.

Заступниця міністра оборони також акцентувала на особливостях першої фази війни, складі збройних сил росії. «У цій фазі ворог використовував свої елітні підрозділи, спостерігалася концентрація на Київському напрямку близько 24 батальйонно-тактичних груп зі складу російських сил спецоперацій, десантних військ, морської піхоти. У цій фазі ворог використовував тактику домінування і за кількістю зброї, і за чисельністю особового складу. Характерною ознакою для першої фази війни є величезні втрати противника як в особовому складі, так і в техніці. На цьому етапі Збройні сили України завдали абсолютний удар ворогу, і перша фаза завершилася перемогою ЗСУ», - підсумувала Маляр.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм великих втрат.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-