ЗСУ зірвали плани противника на захоплення Києва, Харкова, Миколаєва, Одеси, Чернігова і Сум

ЗСУ зірвали плани противника на захоплення Києва, Харкова, Миколаєва, Одеси, Чернігова і Сум

Укрінформ
Збройні сили України зірвали плани противника щодо захоплення Києва, Харкова, Миколаєва, Одеси, Чернігова і Сум.

Про це сказав бригадний генерал, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України Олексій Громов на пресконференції у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Нами завчасно було проведено кризове планування застосування Збройних сил України разом з іншими складовими Сил оборони. Окрім того, було проведено заходи з поповнення військ ракетами, боєприпасами, матеріально-технічними засобами, військово-технічним майном. Проведено додаткове розгортання під виглядом навчань на загрозливих напрямках нових угруповань військ, залучення відповідних сил і засобів ЗСУ та інших складових сил і засобів для оборони Києва. Створення відповідної системи управління. Здійснено перегрупування сил і засобів протиповітряної авіації, а також проведено завчасно за добу до початку збройної агресії перебазування нашої авіації на польові аеродроми. Завдяки проведеним заходам і мобілізації всього українського народу ми зірвали плани противника щодо блискавичного блокування Києва, захоплення Харкова, Миколаєва, Одеси, Чернігова, Сум, змусили противника відмовитись від своїх агресивних планів, зосередити сили на одному з напрямків», - повідомив Громов.

Читайте також: ДБР знайшло у Тростянці документи про плани росії захопити всю Україну

За його словами, на цей час найінтенсивніші бойові дії відбуваються на Лиманському напрямку на Донеччині.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-