Білий дім вважає конструктивною військову допомогу Україні

Білий дім вважає конструктивною військову допомогу Україні

Укрінформ
Найконструктивніша підтримка, яку Сполучені Штати надають Україні - це посилення позиції за столом переговорів та військове забезпечення.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це речниця Білого дому Джен Псакі заявила на брифінгу у Вашингтоні.

«Ми вважаємо, що найконструктивніша роль - продовжувати підтримувати українців за столом переговорів та у військовому плані», - сказала Псакі.

«Ця війна пішла не так, як планував президент путін», а російські військові деморалізовані. путін зазнав провалу у битві за Київ, має справу «із жахливими фінансовими санкціями» і став вигнанцем у світі, додала представниця адміністрації США.

Читайте також: Палата представників США готова ухвалити пакет підтримки України на $40 мільярдів

За її словами, від росії потрібно, щоб вона «сіла за стіл переговорів і була готова взяти участь у дипломатичному процесі». Проте США не побачили «ознак того, що росіяни відкриті чи хочуть брати участь у дискусіях» щодо припинення вогню та дипломатичного врегулювання ситуації.

Псакі повідомила, що Байден зустрінеться з делегацією Конгресу, яка відвідала Україну на початку травня: «Сьогодні вдень президент прийме спікера Палати представників Пелосі та інших членів делегації Конгресу, яка нещодавно відвідала Україну».

За словами речниці, Байден раніше розмовляв з Пелосі про поїздку телефоном.

Читайте також: Штати готові забезпечувати будь-яку допомогу для відбудови України – Білий дім

«Президент дуже хоче почути докладний звіт про їхнє перебування в Україні й продовжити роботу над спільною двопартійною метою - якнайшвидше надати Україні додаткову нагальну допомогу в галузі безпеки та економіки», - сказала Псакі.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на речника Пентагону Джона Кірбі, Сполучені Штати та ще понад 30 країн забезпечують масивний потік допомоги для України, зокрема оборонної, медичної, гуманітарної - до десятка літаків щодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-