ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила впродовж доби

ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила впродовж доби

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України представив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних «вкидів», які російська пропаганда спродукувала впродовж доби.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що на кількох російських Телеграм-каналах з посиланням на «джерела, близькі до військової операції», поширили повідомлення, що ЗСУ «не вдалося знищити російські катери «Раптор» біля острова Зміїний». В заяві також йдеться про те, що «екіпажі суден не постраждали». ЦПД повідомляє, що це дезінформація.

Читайте також: Найманці-втікачі та Херсонщина у складі росії: ЦПД оприлюднив добірку фейків роспропаганди

Також ЗМІ російської федерації поширювали тезу про те, що «попри невдалу посівну кампанію, з Одеської та Миколаївської областей масово вивозять зерно, щоб розплатитися за ленд-ліз, а також звинуватити рф у новому Голодоморі». Така теза «вкидується» в інфопростір, незважаючи на передбачені Україною плани експорту зернових. У ЦПД повідомляють, що це маніпуляція.

Ще протягом дня ЗМІ рф повідомляли, що «жителі Маріуполя зі сльозами радості відзначають довгоочікуване свято. Вони можуть вдягнути георгіївські стрічки, які роками забороняла Україна». Така пропагандистська теза покликана ілюструвати те, що «Маріуполь повертається до мирного життя». У ЦПД повідомляють, що це фейк.

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України назвали маніпуляцією скасування в росії авіаційної частини параду 9 травня у зв'язку із "поганою погодою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-