Пентагон має ще $250 мільйонів з попереднього пакета допомоги Україні

Пентагон має ще $250 мільйонів з попереднього пакета допомоги Україні

Укрінформ
Оборонне відомство США готове ще кілька тижнів постачати допомогу Україні з попереднього пакета, бо має досі нереалізований транш на $150 млн, затверджений минулого тижня, а також ще $100 млн залишку.

Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі, закликавши при цьому Конгрес США пришвидшити процедуру ухвалення нового пакета на підтримку України, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що з тим, що у нас залишилося, ми зможемо працювати більшу частину місяця, і це допоможе нам з майбутніми пакетами й майбутніми матеріалами», - зазначив Кірбі.

Він також повідомив, що Пентагон продовжує на постійній основі підтримувати контакт із Міністерством оборони України, включно з останньою розмовою на рівні міністрів у понеділок. При цьому головними темами обговорень залишаються розвиток ситуації в зонах бойових дій, необхідна допомога для України з боку США та союзників.

Читайте також: Пентагон веде переговори про закупівлю нових систем озброєнь для України

Як повідомляв Укрінформ, у березні США виділили з бюджету $13,6 млрд для екстреного реагування на агресію рф проти України. З цієї суми впродовж наступного часу президент Байден виділяв своїми розпорядженнями окремі пакети оборонної підтримки Україні (до $800 мільйонів кожний), які передбачали надання озброєння й іншої допомоги. Наразі з цієї суми залишились нереалізованими $250 мільйонів.

Наприкінці квітня президент США офіційно подав до Конгресу запит із масштабним фінансуванням у розмірі $33 мільярди з метою реагування на агресію рф і підтримки України. Зараз він перебуває на розгляді законодавців.

Читайте також: Штати готові забезпечувати будь-яку допомогу для відбудови України – Білий дім

У понеділок глава Білого дому затвердив закон про ленд-ліз для України, який відкриває додаткові можливості для запуску програми прискореної допомоги нашій державі. Для реалізації цієї допомоги його треба наповнити реальними інструментами й рішеннями щодо виділення необхідних засобів Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-