роспропаганда тиражує фейк про «епідемію туберкульозу» в ЗСУ

роспропаганда тиражує фейк про «епідемію туберкульозу» в ЗСУ

Укрінформ
проросійські телеграм-канали тиражують фейк про різке погіршення епідеміологічної ситуації у Збройних силах України.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

«рф прагне посіяти паніку серед українських захисників, не гребуючи «розгоном» фейку про те, що «в українській армії почалася епідемія туберкульозу», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, пропагандисти заявляють, що українські медики нібито «не можуть визначити точну причину епідемії, однак схиляються до двох варіантів масового спалаху: призов недообстежених резервістів та бійців тероборони, активний призов до лав ЗСУ ув’язнених».

Посилаючись на невідоме «джерело в Генштабі ЗСУ», пропагандисти стверджують, що «рівень санітарних втрат від туберкульозу становить понад 10% особового складу, а багато військових хворіють у дуже важкій формі та потребують евакуації».

Центр протидії дезінформації попереджає: поширювана проросійськими ресурсами інформація не відповідає дійсності та створена лише з однією метою - для деморалізації та поширення панічних настроїв серед військових.

Читайте також: Заборона на евакуацію із Запоріжжя та зачистка інформпростору Одеси – які фейки поширює рф

Як повідомляв Укрінформ, кремлівські пропагандисти розпочали дезінформаційну кампанію про «приховування» керівництвом ЗСУ відомостей стосовно загиблих українських захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-