кремль поширює фейк, що керівництво ЗСУ «приховує» інформацію про загиблих воїнів

кремль поширює фейк, що керівництво ЗСУ «приховує» інформацію про загиблих воїнів

Укрінформ
кремлівські пропагандисти розпочали дезінформаційну кампанію про "приховування" керівництвом Збройних сил України відомостей стосовно загиблих українських захисників.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

За даними Центру, російські медіа поширили тезу, що "керівництво ЗСУ хоче закрити інформацію про вбитих українських військових… А спроба з’ясувати їхню долю може розцінюватися як привід для кримінального переслідування".

Засоби масової інформації росії заявляють, що нібито "навіть листування з товаришами або командиром може стати приводом для кримінальної справи".

За версією пропагандистів, причиною такої "заборони" є "велика кількість полонених, вбитих та поранених військових, що може призвести до протестів їхніх родичів".

Центр протидії дезінформації наголошує: такі тези російських медіа є неправдивими і мають на меті лише збурення протестів серед українців та дестабілізацію ситуації в країні.

Читайте також: кремль поширює свіжі фейки про «кураторів» ЗСУ з Америки та Британії

Водночас від початку війни до Міністерства внутрішніх справ України надійшло близько 32 тисяч звернень щодо розшуку російських солдатів від їхніх родичів, про що поінформувало керівництво МВС.

Як повідомляв Укрінформ, у Збройних силах України створили єдину базу загиблих, зниклих безвісти та полонених десантників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-