На Харківщині знайшли тіло дитини, яку шукали після обстрілу росіянами евакуаційної колони

На Харківщині знайшли тіло дитини, яку шукали після обстрілу росіянами евакуаційної колони

Укрінформ
Поліція на Харківщині виявила тіло 13-річної дівчинки, яку розшукували рідні після обстрілу військами рф автоколони поблизу Старого Салтова 4 травня.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник слідчого управління обласної поліцї Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

Начальник слідчого управління пояснив, що інформація про втрату з'вязку з людьми, що рухалися колонною із 15 автомобілів, біля смт Старий Салтів у напрямку Харкова надійшла ще 4 травня, однак через активні бойові дії відразу дістатися місця правоохоронці не могли. Місцезнаходження колони було встановлено 6 травня.

Читайте також: На Харківщині затримали секретаря сільради, яка допомагала військам рф

За словами Болвінова, слідчі виявили розбитий ворожий танк, за 150 метрів від нього - два обгорілі трупи з залишками військової форми рф, ще за 300 метрів від них - 6 автівок із отворами від куль та уламків. В автомобілях знайдено чотири тіла, попередньо - учасників евакуаційної колони. Наразі ідентифікувати всі тіла неможливо через їхній стан.

Читайте також: Ракети, авіабомби та артилерія: ворог обстрілює заводи, будинки і мирних людей в укриттях

«Про дівчину, яку шукали через соціальні мережі - Софію. На жаль, в автомобілі, в якому вона перебувала, знайдені залишки трупа та кулон, на який посилаються рідні», - зазначив Болвінов.

Читайте також: Через авіаудар по школі на Луганщині загинули щонайменше 62 людини

Слідчі провели всі необхідні слідчі дії із фіксацією кожної деталі.

Читайте також: Президент: Україна готує другий етап евакуації з «Азовсталі» - для порятунку поранених і медиків

Зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня колону машин, яка рухалася з Вовчанська, обстріляли між Верхнім Салтовом і Старим Салтовом. За даними радниці голови Харківської облради, волонтерки Наталії Попової, яка посилається на родичів 13-річної Софії, дівчинка перебувала в машині разом із мамою та шестимісячною сестричкою. Тяжкопоранена жінка з немовлям, за даними Попової, перебуває в лікарні Вовчанська.

Фото: Фейсбук Сергія Болвінова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-