Ракети, авіабомби та артилерія: ворог обстрілює заводи, будинки і мирних людей в укриттях

Ракети, авіабомби та артилерія: ворог обстрілює заводи, будинки і мирних людей в укриттях

Укрінформ
Ворог здійснює авіаудари та веде обстріли з реактивної артилерії, у Білогорівці Луганської області від ворожої авіабомби загинули щонайменше 62 людини, які ховалися в школі.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 8 травня.

На Луганщині російські війська здійснюють ракетні та авіаудари по Сєвєродонецьку, Лисичанську, Попасній і прилеглих населених пунктах. У Привіллі загинули двоє хлопчиків, їхні сестри і бабуся отримали тяжкі поранення.

Вночі росіяни відкрили вогонь по Шипіловому, зруйновано двоповерховий будинок. За попередньою інформацією, під завалами опинилися 11 осіб. Інформації про загиблих немає.

Читайте також: Цьогоріч для України слова «Ніколи знову» сприймаються інакше – Зеленський

У Донецькій області росіяни здійснюють авіаудари та ведуть обстріли з реактивної артилерії Авдіївки, Святогірська, Сіверська, Лимана, Дружківки, Костянтинівки, Мар'їнки, Торецької й Очеретинської громад. За добу чотири людини загинули і 9 поранені. Станом на ранок відомо про одну поранену цивільну особу у Сіверську.

У Торецькій громаді під час обстрілу пошкоджено газогін. Ворог продовжує завдавати ударів по промислових об'єктах, зокрема по Авдіївському коксохімічному та фенольному заводах.

У Маріуполі триває операція з евакуації цивільного населення.

Читайте також: російські війська вбили в Україні 225 дітей

Вночі загарбники декілька разів обстрілювали околиці Харкова. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

У Барвінковому Ізюмського району Харківської області ворожий снаряд влучив у двоповерховий житловий будинок. Під завалами знайшли тіло жінки.

Бої тривають в Ізюмському напрямку.

У Херсонській області ситуація залишається складною, лунають вибухи, тривають обстріли. Стабільно критична ситуація у громадах на кордоні із Снігурівкою, Миколаєвом та Дніпропетровською областю, а також у всіх селах колишнього Великоолександрівського, Білозерського та Нововоронцовського районів.

росіяни продовжують захоплювати приміщення місцевої влади: будівлю Дар'ївської сільської ради і Токарівського старостинського округу. Працівників на робочі місця не допустили. Залишили приміщення міської ради і представники громади Берислава.

Під час перебування на Херсонщині ватажка так званої "ДНР" Дениса Пушиліна і першого заступника голови Ради Федеральних зборів рф Андрія Турчака колаборанти заявили, що росія "тут назавжди", і що вони хочуть "приєднати Херсонщину саме до рф". Підтримки від жителів області загарбники не відчувають.

Вчора після обіду Миколаївська область та обласний центр були обстріляні. У Вознесенському районі ворог завдав ракетного удару по об’єкту інфраструктури. Вдень та вночі були прильоти та обстріли за межами смт Березнегувате. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Також росіяни здійснили обстріл житлових кварталів одного з районів Миколаєва. Пожежі ліквідовані.

Внаслідок ракетного обстрілу спалахнув Галицинівський ліс. Пожежу оперативно ліквідували.

Уночі знову був завданий ракетний удар по віддаленому району Миколаєва. За добу внаслідок обстрілів Миколаївщини 5 поранених, одна людина померла. Деталі щодо постраждалих уточнюються.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Запорізькій, Вінницькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській, Київській та Чернігівській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-