На Харківщині затримали секретаря сільради, яка допомагала військам рф

На Харківщині затримали секретаря сільради, яка допомагала військам рф

Фото
Укрінформ
На Харківщині затримали депутатку Вільхівської сільської ради, яка допомагала російським загарбникам у Кутузівці. 

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру жінці-депутату Вільхівської сільської ради Харківського району за фактом пособництва державі-агресору (ч. 2 ст. 111-2 КК України). 7 травня депутатку затримано в порядку ст. 208 КПК України, наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - сказано в повідомленні.

За даними відомства, депутатка та секретарка Вільхівської сільської ради Харківського району, знаходячись у с. Кутузівка, яке перебувало під окупацією російських військових, активно співпрацювала з агресором.

Читайте також: «Денацифікація» по-російськи: на Харківщині загарбники зруйнували дім ветерана Другої світової

«Використовуючи свою посаду, вона надала доступ військовим рф до житлових приміщень будівлі управління державного підприємства, забезпечувала окупантів житлом, яке належить місцевим мешканцям. Також депутатка надавала військовим рф інформацію про місцевих мешканців і житлові приміщення, які надалі використовувались для розміщення окупантів, та доводила до населення вказівки від представників країни-агресора, зокрема щодо обов’язкового носіння білих пов’язок», - розповіли в прокуратурі.

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ в Харківській області.

Читайте також: На Харківщині за день від ворожих обстрілів загинули дві людини - ОВА

Як повідомлялося, за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру старості Козачолопанського старостинського округу Дергачівської територіальної громади у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), а також мешканцю смт Козача Лопань - у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Фото: Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-