Зеленський: Колишній бункер гітлера біля Вінниці є прикладом знищення зла

Зеленський: Колишній бункер гітлера біля Вінниці є прикладом знищення зла

Укрінформ
Колишня ставка Адольфа Гітлера "Вервольф" біля Вінниці, від якої залишилося кілька каменів, є прикладом знищення зла.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні з нагоди Дня пам’яті та примирення, який відзначають 8 травня, записаному в Бородянці на Київщині.

Як зазначив Зеленський, в цей день ми вклоняємося перед усіма, хто захищав рідну землю й світ від нацизму, і відзначаємо подвиг українського народу та його внесок у перемогу антигітлерівської коаліції.

Читайте також: рф фанатично наслідує нацистський режим – Зеленський

"Вони загинули за те, щоб кожен із нас знав, що означають ці поняття, з книжок, а не з власного досвіду. Але сталося інакше. Це несправедливо перед ними всіма. Але правда переможе. І ми все подолаємо! І доказ цьому має назву "Вервольф". Це колишня ставка та бункер Гітлера біля Вінниці. І все, що від неї залишилося, – декілька каменів. Руїни. Розвалини того, хто вважав себе величним і непереможним. Це дороговказ усім нам і майбутнім поколінням. Те, за що боролися наші предки. І довели: жодне зло не уникне відповідальності. Не зможе сховатися в бункері. Від нього не лишиться каменя на камені", – сказав він.

Читайте також: Цьогоріч для України слова «Ніколи знову» сприймаються інакше – Зеленський

На переконання Президента, нащадки перемоги над нацизмом переможуть і нове зло.

"Ми все подолаємо. І ми знаємо це точно, бо наші військові і всі наші люди – нащадки тих, хто подолав нацизм. Тож переможуть знову. І знову буде мир. Нарешті знову! Ми подолаємо зиму, яка почалася 24 лютого, триває 8 травня, але точно скінчиться, і її розтопить українське сонце! І ми зустрінемо наш світанок усією країною. І рідні та кохані, друзі й близькі будуть поруч знову!... І над тимчасово окупованими містами й селами наш прапор замайорить знову... І ми зберемося разом. І буде мир! Нарешті знову! І більше жодних чорно-білих снів, а тільки синьо-жовта мрія... За це боролися наші предки", – наголосив Зеленський.

Читайте також: Дії російської армії перед Днем пам’яті мають нагадати, що зло назавжди не перемогти - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-