рф фанатично наслідує нацистський режим – Зеленський

рф фанатично наслідує нацистський режим – Зеленський

Укрінформ
російська федерація фанатично наслідує нацистський режим, із маніакальністю до деталей. 

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозвернені з нагоди Дня пам'яті та примирення, передає Укрінформ.

«Фанатичне наслідування цього режиму, його ідеям, діям, словам та символам. Маніакальне до деталей відтворення його звірств та «алібі», що начебто надають злу священну мету, повторення його злочинів, та навіть спроби перевершити «вчителя» та посунути його з п'єдесталу найбільшого зла в історії людства, встановити новий світовий рекорд із ксенофобії, ненависті расизму та числа жертв, до якого вони можуть призвести», - сказав Зеленський.

Читайте також: Цьогоріч для України слова «Ніколи знову» сприймаються інакше – Зеленський

За його словами, нині росіяни знехтували словами «Ніколи знову». Українські міста, які пережили страшну окупацію під час Другої світової війни, настільки, що 80 років мало, щоб про неї забути – знову побачили загарбника. І отримали другу дату окупації у своїй історії, а деякі, як, наприклад, Маріуполь, - третю.

Читайте також: У Берліні відкрили виставку українських митців про війну

"За два роки окупації нацисти вбили в ньому 10 тисяч мирних людей, за два місця окупації рф вбила 20 тисяч. Через десятиліття після Другої світової війни темрява повернулася в Україну і вона знову стала чорно-білою. Знову! Знову зло повернулося! Знову! В іншій формі, під іншими гаслами, але з тією ж метою. В Україні влаштували криваву реконструкцію нацизму», - сказав Зеленський.

Президент згадав й про місто Бородянка – одна із багатьох жерв цього злочину. Він поцікався тим, чи можуть житлові будинки цивільних у цьому місті нести загрозу для росії.

Читайте також: Дії російської армії перед Днем пам’яті мають нагадати, що зло назавжди не перемогти - Зеленський

«Може. 250-кілограмовини фугасним бомбам, якими "сверхдержава" закидала це маленьке містечко і воно оніміло. Воно не може сьогодні сказати «Ніколи знову», воно не може сьогодні нічого сказали. Але тут усе зрозуміло без слів", - додав Зеленський.

8 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-