Ворог не припиняє наступу у зоні ООС й далі штурмує Азовсталь

Ворог не припиняє наступу у зоні ООС й далі штурмує Азовсталь

Дані Генштабу
Укрінформ
За минулу добу на території Донецької та Луганської областей захисники й захисниці України відбили вісім атак російської армії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Фейсбуці.

Зазначається, що противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та утримання сухопутного коридору між ними та окупованим Кримом.

"На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито вісім атак ворога, знищено три танки, вісім артилерійських систем, сім одиниць бойової броньованої техніки, один автомобіль та три одиниці спеціальної інженерної техніки противника", - повідомляє Генштаб.

Читайте також: Байден оголосив про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні

Зазначається, що на Донецькому і Таврійському напрямках ворог продовжує здійснювати артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення та застосовує оперативно-тактичну авіацію для завдання ракетно-бомбових ударів по позиціях наших військ. У Маріуполі росіяни продовжують блокування підрозділів Сил оборони в районі заводу “Азовсталь”. Проводилися штурмові дії з метою взяття під контроль території заводу.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує артобстріли населених пунктів в районі міста Харків. На Ізюмському напрямку веде повітряну розвідку із застосуванням БпЛА з метою уточнення позицій наших військ. У районі населених пунктів Циркуни та Руські Тишки загарбники підірвали три автомобільних мости з метою уповільнення контрнаступальних дій підрозділів Сил оборони.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював з артилерії позиції наших військ, здійснив обстріли цивільної інфраструктури міста Миколаїв ракетами та реактивними системами залпового вогню. У населеному пункті Івано-Кепине підрозділи сил оборони знищили склад з боєприпасами та до 20 одиниць військової техніки противника.

Читайте також: Повітряні сили за добу знищили щонайменше 14 російських безпілотників

На Поліському напрямку ворог активних дій не здійснював. У ході перевірки бойової готовності підрозділів, які виконують завдання з прикриття ділянки кордону з Україною, не виключається приховане проведення ротації зазначених підрозділів.

На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив. Триває інженерно-фортифікаційне обладнання позицій та смуг в прикордонних районах Курської області.

У тимчасово зайнятому противником місті Херсон загарбники вживають ряд заходів для забезпечення діяльності російсько-окупаційних військ та підтримки російського окупаційного режиму. Збільшено кількість блокпостів та пересувних патрулів.

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було уражено чотирнадцять БпЛА типу “Орлан”.

Читайте також: Загарбники обстрілюють окупований Ізюм касетними снарядами, звинувачуючи у цьому ЗСУ

Як повідомлялося, на Харківському напрямку Збройні сили України відновили контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частиною села Черкаські Тишки.

ЗСУ з 24 лютого по 6 травня знищили близько 24 900 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-