Загарбники обстрілюють окупований Ізюм касетними снарядами, звинувачуючи у цьому ЗСУ

Загарбники обстрілюють окупований Ізюм касетними снарядами, звинувачуючи у цьому ЗСУ

Укрінформ
На Харківщині війська рф обстрілюють окуповане місто Ізюм касетними снарядами та у своїй пропаганді звинувачують в обстрілах ЗСУ.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради Максим Стрельник, передає Укрінформ.

«Російські пропагандисти почали масово повідомляти про випадки обстрілів мирного населення в Ізюмі касетними снарядами. Вони звинувачують ЗСУ у використані цієї забороненої зброї, при цьому пропагандисти самі зазначають, що причин для таких ударів немає. Але, на жаль, дійсно по приватним будинкам в місті б’ють із РСЗВ «Ураган», які несуть касетні снаряди», - повідомив Стрельник.

Внаслідок таких обстрілів у місті вже є загиблі.

Читайте також: ОП: найзапекліші бої точаться на трьох напрямках

Також, зазначає Стрельник, розвідка ЗСУ повідомляє, що окупанти забороняють місцевим будь-яким чином відзначати 9 травня і щоб залякати людей, навмисно чинять терор.

«Закликаємо всіх, кому вдається зараз вийти на зв’язок з рідними в Ізюмі, обов’язково повідомте їм про небезпеку обстрілів російськими окупантами забороненими касетними бомбами», - говорить Стрельник.

Читайте також: військові рф розграбували Ізюмський лісгосп

Як повідомлялося, на Ізюмщині точаться запеклі бої. До блокування міста рашистами вдалося організовано вивезти 3 тис. жителів. Останній раз гуманітарну допомогу міська влада змогла передати 14 березня.

В Ізюмі повністю зруйновані лікарні, дитячі садочки та близько 80% багатоповерхової житлової забудови, немає води, газу, опалення, світла. Окупанти після безуспішної дезінформації населення у співпраці з місцевими зрадниками організували примусову депортацію з міста.

Останнім часом рашисти посилили засоби радіоелектронної боротьби в Ізюмі, тож зв’язатися з мешканцями вкрай важко.

Читайте також: Жителя Ізюма, якого призначили загарбники «головою адміністрації», підозрюють у держзраді

Нагадаємо: 24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-