військові рф розграбували Ізюмський лісгосп

військові рф розграбували Ізюмський лісгосп

Укрінформ
На Харківщині російські військові повністю знищили матеріальну базу Ізюмського лісового господарства: викрали автомобільну техніку, розібрали лінію деревообробки, забрали офісну техніку.

Про це повідомила в Телеграмі Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«На Борівщині є ризик виникнення лісових пожеж. Про пожежі в лісах поблизу міста Ізюм повідомляє Ізюмський лісгосп. Також відомо про загоряння лісу в сусідньому Лиманському районі Донецької області. Гасіння пожеж ускладнене бойовими діями у цих районах, а також тим, що російські військові повністю знищили матеріальну базу Ізюмського лісового господарства: окупанти викрали понад 100 одиниць автомобільної техніки, розібрали лінію деревообробки, забрали офісну техніку та все, що можна було винести», - йдеться у повідомленні.

За даними селищної ради, на території громади відбувається постійна дислокація ворожих військ. Кількість живої сили противника та ворожої техніки щодня змінюється, одні підрозділи заходять на територію громади, інші виходять у напрямку Донецької області. Найбільше їх зосереджується у південно-східній та східній частинах громади. Населені пункти в цій місцевості наразі є найнебезпечнішими для мирних жителів. Спостерігається зростання активності російських військових на Заоскіллі: там відбувається активний рух техніки, низько над землею літають ворожі літаки.

Як повідомлялося, в громаді, що захоплена з 14 квітня, російські війська знищили та пограбували школи, вивозять майно з приватних будинків. Розграбовано сільськогосподарські підприємства, від фермерів вимагають продовжувати роботу після перереєстрації, за відмову погрожують «націоналізацією» майна.

Читайте також: Жителя Ізюма, якого призначили загарбники «головою адміністрації», підозрюють у держзраді

У громаді немає електрики, мобільного зв’язку, інтернету, вода подається за графіком. У частині населених пунктів відновлено газопостачання.

Борова межує з Ізюмщиною, де тривають запеклі бої, та окупованим Куп'янськом.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-