Жителя Ізюма, якого призначили загарбники «головою адміністрації», підозрюють у держзраді

Жителя Ізюма, якого призначили загарбники «головою адміністрації», підозрюють у держзраді

Укрінформ
На Харківщині заочно повідомили про підозру в державній зраді та колаборантстві мешканцю Ізюма, призначеному російськими загарбниками "головою тимчасової адміністрації".

Про це повідомляє в Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"️За даними слідства, мешканець тимчасово окупованого російськими військами м. Ізюм перейшов на бік ворога та добровільно зайняв посаду так званого «голови тимчасової адміністрації»", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЗСУ перейшли в контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках - Залужний

Як повідомлили в прокуратурі, цей чоловік переконував інших місцевих мешканців сприяти військовим країни-агресора, проводив бесіди з головами ОТГ Ізюмського району щодо розповсюдження «гумдопомоги» з РФ, надавав окупантам інформацію про місцерозташування ЗСУ, місцевих активістів, військових тероборони, поширював неправдиві відомості про захоплення Києва і Харкова та особисто підняв російський прапор над будинком Ізюмської районної державної адміністрації.

Відтак йому заочно повідомлено про підозру 53-річному мешканцю м. Ізюм за фактом державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ в Харківській області.

Прокуратура також оприлюднила повістку на ім'я Владислава Соколова, якою його викликають на 16 травня в слідче управління УСБУ Харківської області.

Читайте також: Загарбники змушують жителів Харківщини виїжджати в рф

Як повідомляв Укрінформ, у квітні "мером" Ізюма на Харківщині окупанти призначили колишнього міліціонера Владислава Соколова, який у 2020 році висував свою кандидатуру на виборах міського голови та програв чинному міському голові Валерію Марченку. Разом з росіянами Юрієм Шевченком та Олексієм Худяковим Соколов підняв прапор загарбників над міськрадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-