ЗСУ перейшли в контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках - Залужний

ЗСУ перейшли в контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках - Залужний

Укрінформ
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував Голову об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

«Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної і Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках. Акцентував на поновленні застосування російським агресором крилатих ракет», - наголосив Головнокомандувач.

За словами Залужного, головною метою цих дій є руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні. Так, протягом доби 3 травня противник застосував 14 крилатих ракет, які були випущені зі стратегічних бомбардувальників Ту-160 з Каспійського моря. Станом на північ минулої доби було зафіксовано 8 запусків крилатих ракет по нашій території. Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним.

Залужний подякував партнерам за надану Україні допомогу та за підтримку в опануванні нових видів озброєння і техніки.

Читайте також: Ексглава ЦРУ очікує контратаки українців, але треба пережити 9 травня

Як повідомлялось, Сполучені Штати продовжують поставки в Україну гаубиць М777 калібру 155 мм, наразі вже доставлено понад 90% від запланованої кількості.

Фото Представництва України при НАТО та ГШ ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-