Загарбники змушують жителів Харківщини виїжджати в рф

Загарбники змушують жителів Харківщини виїжджати в рф

Укрінформ
Загарбники змушують жителів Харківщини виїжджати в рф і намагаються проводити мобілізацію на захоплених територіях.

Про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Харківської обласної військової адміністрації з посиланням на голову ОВА Олега Синєгубова, передає Укрінформ.

«Голова ОВА повідомив, що окупанти змушують жителів Харківщини виїжджати до території рф, забираючи в них засоби зв’язку та документи. Таким чином ворог перешкоджає тому, щоб люди далі могли виїхати до безпечних територій. За його словами, в Ізюмі ворог намагався проводити мобілізацію серед місцевого населення, примушуючи ставати до лав збройних сил рф», - ідеться в повідомленні.

Керівник області наголосив, що влада знає про ситуацію в кожному населеному пункті, який тимчасово захоплений. «І щойно з’являється можливість допомогти - ми це робимо», - сказав Синєгубов.

Читайте також: На Харківщині війська рф обстріляли Олексіївську фортецю – пам’ятку XVIII століття

Як він раніше інформував, у Вовчанську загарбники на території одного з підприємств, обладнання якого вивезли у росію, влаштували катівню.

За даними уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, росія примусово депортувала на свою територію понад 900 тисяч українців.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-