На Харківщині війська рф обстріляли Олексіївську фортецю – пам’ятку XVIII століття

На Харківщині війська рф обстріляли Олексіївську фортецю – пам’ятку XVIII століття

Фото
Укрінформ
На Харківщині війська рф обстріляли Олексіївську фортецю – пам’ятку XVIII століття, що знаходиться неподалік від міста Первомайський.

Про це повідомляється на сторінці 93-ї ОМБр «Холодний Яр» Фейсбуці, передає Укрінформ.

«московське царство воює з українським козацтвом навіть через три століття. Російські окупанти обстріляли земляні укріплення Олексіївської фортеці — історичну та архітектурну пам’ятку XVIII ст. Мабуть, сплутали із нашими сучасними укріпленнями. Але пращури взяли ворожий вогонь на себе», — говориться у повідомленні.

Олексіївська фортеця – одна з 18 фортифікаційних споруд Української оборонної лінії, що зведена у XVIII ст. для захисту від ворожих набігів. Вона будувалася вздовж природних бар’єрів – річок Берека, Орілька та Берестова.

Олексіївська фортеця представляє собою земляні укріплення, що досить добре збереглися та дають повне уявлення про форми та розміри подібних оборонних споруд (чотирикутник із бастіонами в кутках).

Минулого року на Харківщині проклали туристичний веломаршрут територією семи громад, де колись розташовувалися споруди оборонної лінії.

Читайте також: Ворог продовжує обстріли Харкова, під ударом - Київський район

Як повідомлялося, 24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-