рф робить собі залізну завісу, як колись радянський союз, не треба їй заважати - Зеленський

рф робить собі залізну завісу, як колись радянський союз, не треба їй заважати - Зеленський

Укрінформ
Наразі росія робить сама для себе залізну завісу – таку, як колись робив радянський союз, і не треба їй у цьому заважати – її зніме інше покоління росіян, коли вони отримають наслідки від цієї завіси.

Про це Президент заявив під час відеозустрічі в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House (Велика Британія), відповідаючи на питання, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо санкцій у цілому. Я так вважаю, що залізна завіса, яку сама зробила рф і яку робить собі крок за кроком, таку, яку колись зробив радянський союз, то не треба їм заважати, нехай вони роблять цю залізну завісу. Вони її знімуть - зніме інше покоління їхньої держави, коли вони отримають наслідки від цієї завіси, яку вони самі своїми кривавими кроками та інформаційною політикою створили», - зазначив Зеленський.

Але, якщо це залізна завіса, то, як переконаний Зеленський, не може бути будь-яких експортно-імпортних відносин, поки росіяни вдаються до шантажу – це стосується і ядерного шантажу, і шантажу щодо застосування хімзброї, і шантажу щодо захоплення інших держав, де вони були присутні за радянських часів.

Читайте також: Єрмак: ОРДЛО і Крим мають обговорювати президенти, Зеленський - готовий до перемовин

«Коли все це буде вільним, і коли їхній мозок (росіян – ред.) буде вільним, і коли весь світ буде вільним від їхніх погроз, - тоді ми самі станемо з вами на стільчик, щоб зняти цю залізну завісу», - уточнив Зеленський.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам та завдають їм великих втрат. США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-