Єрмак: ОРДЛО і Крим мають обговорювати президенти, Зеленський - готовий до перемовин

Єрмак: ОРДЛО і Крим мають обговорювати президенти, Зеленський - готовий до перемовин

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак першочерговим завданням вважає припинення війни і виведення російських військ щонайменше на позиції 23 лютого, водночас питання тимчасово окупованих територій Донеччини й Луганщини та Криму мають вирішуватись на зустрічі президентів України і росії.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні першочергове завдання – це припинення війни і виведення російських військ як мінімум на рубежі 23 лютого. Питання ОРДЛО і Криму – це складні питання, які повинні обговорюватися на зустрічі двох президентів, наш Президент готовий сідати і говорити», - сказав Єрмак.

Він запевнив, що в будь-якому разі незалежністю, суверенітетом і територіальною цілісністю України «не торгуємо».

Читайте також: Шольц заявив, що не очікує швидкого завершення війни в Україні

«У нас є наші українські території, ми завжди про це говорили. Питання, яким шляхом ми їх повернемо. Тому, наскільки це можливо, ми готові сьогодні сідати і говорити. Але ця розмова коректна, якщо ми повернемося до того, з чого починали, до 23 лютого, а далі будемо розмовляти про те, що буде відбуватися. Ми весь час говоримо, що ці питання повинні бути предметом переговорів Президента Зеленського і президента путіна», - підкреслив очільник ОП.

Читайте також: Зеленський не дуже вірить у домовленості з рф, доки їх не підпише сам путін

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що час і контекст зустрічі Президента України Володимира Зеленського та президента російської федерації володимира путіна не визначено.

23 квітня Зеленський сказав ЗМІ, що наполягав на перемовинах із президентом рф путіним, оскільки вважає, що передавання інформації через посередників не дасть бажаного результату.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-