Зеленський – про умови в Маріуполі: Навіть до звіра не можна так ставитися

Зеленський – про умови в Маріуполі: Навіть до звіра не можна так ставитися

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розповів про навмисну блокаду Маріуполя російськими військами і нелюдське ставлення загарбників.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час виступу перед фахівцями Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, ні міжнародні організації, ні українська сторона не можуть доставити туди гуманітарну допомогу через дії російських військових та їхнє нелюдське ставлення.

«Це – навмисна блокада. У людей немає їжі, немає води… Люди п’ють воду з калюж. Вони (загарбники - ред.) ставляться до людей, як до звірів. Навіть до звірів так не ставляться, як вони ставляться до людей. Жорстокість вражає», - підкреслив глава держави.

Читайте також: У Маріуполі знищені понад 95% будівель - Шмигаль

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Ситуація на «Азовсталі» трагічна, але наші воїни стоять до останнього патрона – Шмигаль

У місті, яке продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота та мотострілки, залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-