Ситуація на «Азовсталі» трагічна, але наші воїни стоять до останнього патрона – Шмигаль

Ситуація на «Азовсталі» трагічна, але наші воїни стоять до останнього патрона – Шмигаль

Відео
Укрінформ
Українська влада разом із міжнародними організаціями намагається зробити все можливе для того, щоб врятували цивільних та військових, які перебувають на металургійному комбінаті «Азовсталь», де ситуація дуже складна.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на брифінгу за результатами робочого візиту до Польщі.

«Стосовно Маріуполя. Дійсно ситуація трагічна. Як казав один з українських мерів, якщо десь пекло на землі є, то воно сьогодні у Маріуполі. Там дійсно на «Азовсталі» критична ситуація. Російські війська бомблять «Азовсталь» і намагаються атакувати без перестанку. І вчора, і сьогодні вночі були спроби росіян заходити на територію. Наші військові героїчно відбивають всі їхні спроби. Спротив йде дійсно до останнього патрона, до останніх сил. На жаль, там залишається велика кількість поранених, там залишаються цивільні», - сказав Шмигаль.

За його словами, Україна закликає ООН про допомогу в організації другого коридору для евакуації цивільних жінок та дітей, які знаходяться на території цього підприємства.

Прем'єр запевнив, що влада веде роботу над пошуком шляхів, як повернути українських військових, які перебувають нині на «Азовсталі».

Зранку Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Україні закликало й міжнародну медичну організацію «Лікарі без кордонів» (MSF) сформувати евакуаційну місію для порятунку захисників на металургійному комбінаті «Азовсталь».

Читайте також: росія має наміри 9 травня оголосити повноцінну війну - Шмигаль

Як повідомлялося, у п’ятницю, 6 травня, під час режиму припинення вогню, на території меткомбінату «Азовсталь» російські загарбники застосували ПТРК та підбили автомобіль, який рухався до цивільних. У результаті обстрілу один боєць загинув та шестеро були поранені

6 травня продовжується операція з евакуації людей з меткомбінату «Азовсталь».

Бійці полку "Азов", які боронять Маріуполь, закликали світову спільноту евакуювати цивільних з меткомбінату "Азовсталь" та верховного головнокомандувача подбати про поранених солдатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-