У Маріуполі знищені понад 95% будівель - Шмигаль

У Маріуполі знищені понад 95% будівель - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у Маріуполі внаслідок російської агресії знищено понад 95% всіх споруд.

Про це він сказав у інтерв’ю журналістам польського суспільного мовника TVP, передає кореспондент Укрінформу.

“У Маріуполі надзвичайно важка ситуація. Як казав мер Маріуполя: “Якщо десь є пекло на землі, воно сьогодні у Маріуполі”. Там дійсно знищено понад 95% всіх споруд, у тому числі цивільних, житла людей. “Азовсталь” залишається оточеною, ідуть важкі бої. Вчора-сьогодні російські війська намагалися прорватися і заходили вже у периметр заводу”, - заявив Шмигаль.

Він зауважив, що українські захисники гідно відбивають атаки росіян.

Читайте також: Бійці «Азову» показали обстріляний росіянами евакуаційний автомобіль

“Захищають цей ... клаптик землі, що залишився вільним у цьому місті. Там, на жаль, залишаються цивільні - жінки і діти... Ми працюємо з ООН - вдалося організувати один зелений коридор. Спільно з Організацією Об’єднаних Націй ми вивезли 156 перших людей з “Азовсталі”, зараз добиваємося, щоб росіяни дали погодження і дали змогу вивезти решту цивільних з “Азовсталі”, - наголосив глава уряду.

Прем'єр-міністр зауважив, що не володіє точною інформацією щодо кількості жертв серед мирного населення у Маріуполі.

Читайте також: Кількість цивільних жертв в Україні у десятки разів перевищує військові – Шмигаль

“Я лише можу підтвердити, що це дійсно будуть десятки тисяч. Ми не маємо доступу, ми бачимо лише скудні відеокадри з Маріуполя. Ми бачимо, що могили людей просто у дворах, тобто їх, братські могили, створювали прямо там, де були ці жертви. Скільки їх ще є під завалами, ніхто не знає. Місто фактично наполовину окуповане, тому доступу немає. Але порівнюючи з тими трагедіями, які відбувалися в інших містах, там, де ми отримали доступ, де ми порахували кількість жертв, у Маріуполі це, безумовно, десятки тисяч цивільних людей”, - заявив Шмигаль.

Читайте також: росія хотіла спровокувати «міграційне цунамі» українців до ЄС – Шмигаль

Як повідомлялося, 6 травня, під час режиму припинення вогню, на території меткомбінату «Азовсталь» російські загарбники застосували ПТРК та підбили евакуаційний автомобіль, який прямував до цивільних. У результаті обстрілу один боєць загинув та шестеро були поранені.

3 травня до Запоріжжя прибули 156 мешканців Маріуполя, які ховалися в укритті меткомбінату «Азовсталь».

4 травня в рамках маріупольського гуманітарного коридору до Запоріжжя евакуювали 344 людини - діти та люди похилого віку з Маріуполя, Мангуша, Бердянська, Токмака та Василівки.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-