Депортованих на окуповані території українців змушують приймати «громадянство л/днр» - розвідка

Депортованих на окуповані території українців змушують приймати «громадянство л/днр» - розвідка

Укрінформ
Українців, силою переміщених з тимчасово окупованих територій, змушують приймати громадянство псевдореспублік, в разі відмови обіцяють репресії.

Про це в Телеграм повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передає Укрінформ.

"В окупованому місті Сорокине (Луганська область) розпочато процеси оформлення паспортів «ЛНР» щодо українських громадян, переміщених із нещодавно захоплених територій. Люди позбавлені домівок, майна і грошей. Тож вимушені погоджуватись на ці умови, адже тільки так можливо отримати виплати в рублях, продуктові набори та медичну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: З Маріуполя загарбники депортували в рф або «днр» майже 40 тисяч людей

За даними ГУР, з людьми проводяться так звані «профілактичні бесіди». Людей залякують, що у разі відмови набуття громадянства псевдореспубліки вони втратять будь-які засоби до існування і до них буде застосовано репресивні заходи.

В ГУР також повідомляють, що наразі більшість співробітників так званих «правоохоронних органів ЛНР» відправлено в зону бойових дій на території Донецької, Запорізької, Херсонської областей. А поспіхом зібрані «новобранці» не мають практично жодного досвіду служби.

Читайте також: Підготовка до «параду» в Маріуполі: загарбники змушують місцевих за їжу розбирати руїни

Через це, зокрема, з 1 травня патрульні підрозділи «народної міліції ЛНР» вимушені зупинити перевірки приватного автотранспорту та особистих документів на блокпостах поблизу міста Сорокине.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють і бомбардують міста і села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-