Підготовка до «параду» в Маріуполі: загарбники змушують місцевих за їжу розбирати руїни

Підготовка до «параду» в Маріуполі: загарбники змушують місцевих за їжу розбирати руїни

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники готуються до проведення «параду» 9 травня, розбираючи завали, зокрема, зруйнованого бомбами Драматичного театру.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Окупанти продовжують підготовку до параду - розбирати завали в Центрі міста, зокрема Драм театру. Розбирання завалів, за виключенням техніки, проводять маріупольці. Робота за їжу - найкраща ілюстрація «перемоги» окупантів», - написав Андрющенко.

Він опублікував відео з Маріуполя, де за допомогою спецтехніки розбирають завали у центрі міста.

Читайте також: Данілов розповів, коли може початись операція з деблокації захисників Маріуполя

Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони в Фейсбуці, у зруйнований Маріуполь прибув перший заступник глави адміністрації президента росії, відповідальний за питання внутрішньої політики рф, Сергій Кирієнко. "Відомо, що віднедавна саме він став новим кремлівським куратором питань щодо ОРДЛО. Основне завдання путінського чиновника – підготовка «урочистих заходів» 9 травня. Відомо, що рашисти відмовляються від проведення «свята» в окупованому Донецьку, в тому числі імітації «військового параду». Наразі в ОРДЛО не проводиться підготовчих робіт з цих питань", - йдеться у повідомленні.

За даними української розвідки, Маріуполь за планами російських загарбників, має стати центром «урочистостей». З цією метою в місті проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів. Крім того, триває широкомасштабна пропагандистська кампанія.

Як повідомлялося, у Драматичному театрі Маріуполя, який 16 березня розбомбила ворожа російська авіація, загинули 300 мирних жителів.

Читайте також: З Маріуполя загарбники депортували в рф або «днр» майже 40 тисяч людей

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Читайте також: Почався новий етап евакуації з Маріуполя - автобуси виїхали в сторону Запоріжжя

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста». Він отримав наказ провести зачистку частини Центрального району міста від завалів та тіл загиблих задля забезпечення проведення параду на 9 травня.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-