З Маріуполя загарбники депортували в рф або «днр» майже 40 тисяч людей

З Маріуполя загарбники депортували в рф або «днр» майже 40 тисяч людей

Укрінформ
Відповідно до списків, які вже верифікували, із Маріуполя російські загарбники депортували у рф або так звану днр майже 40 тисяч людей.

Про це заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко на брифінгу у медіацентрі Україна – Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вже верифікували списки тих, кого з Маріуполя депортували до росії або так званої днр. Це майже 40 тисяч населення. Зараз вони вже почали ховати ці списки. На жаль, наразі у нас вже не дуже вдається все це верифікувати, але ми продовжуємо цю роботу», - сказав Бойченко.

Він зазначив, що російські військові «місцеве населення вивозять на околиці росії, на Далекий Схід, або в Сибір і там використовують їх на різних роботах».

За словами мера, маріупольцям видають довідку переселенця і задіюють їх у принизливих роботах, тих, на яких не вистачає росіян. «Це має фашистську ознаку», - заявив Бойченко та знову підкреслив, що російські загарбники чинять геноцид українського народу.

Читайте також: У фільтраційному таборі під Маріуполем чоловіків понад два тижні тримають у нелюдських умовах

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних жителів. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста».

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-