Втрати рф на «Азовсталі» зривають її оперативні плани на півдні Донбасу – розвідка Британії

Втрати рф на «Азовсталі» зривають її оперативні плани на півдні Донбасу – розвідка Британії

Укрінформ
Збільшення втрат серед російських загарбників при штурмі "Азовсталі" на дають їм можливості реалізовувати свої оперативні плани на півдні Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

«Поновлення спроб росії захопити «Азовсталь» і завершити захоплення Маріуполя, ймовірно, пов’язане з майбутніми відзначеннями дня перемоги 9 травня та бажанням путіна домогтися символічного успіху в Україні. Така спроба обходиться росії ціною солдат, техніки та боєприпасів. Поки український опір триває на «Азовсталі», російські втрати продовжать збільшуватися і це зриватиме їхні оперативні плани на півдні Донбасу», - заявили у відомстві.

Читайте також: Захисники Маріуполя не здаються - Зеленський

Зазначається, що російські війська в Маріуполі вже другий день продовжують наземний штурм металургійного заводу "Азовсталь" попри заяви Москви, що вони прагнутимуть лише блокувати його.

Читайте також: Пентагон помітив відведення основних сил загарбників від Маріуполя

Як відомо, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Читайте також: Макрон і Ердоган заявили про необхідність відновлення евакуації з Маріуполя

Європейський Союз запровадив вже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремля до продовження агресії.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-