Макрон і Ердоган заявили про необхідність відновлення евакуації з Маріуполя

Макрон і Ердоган заявили про необхідність відновлення евакуації з Маріуполя

Укрінформ
Президенти Франції та Туреччини Еммануель Макрон та Реджеп Тайїп Ердоган телефоном обговорили ситуацію в Україні та наголосили на необхідності подальшої евакуації людей з Маріуполя.

Про це повідомляє Єлисейський палац, передає Укрінформ.

“Переважно йшлося (в розмові - ред.) про війну в Україні. Президенти двох країн вітають постійну координацію між Францією та Туреччиною для досягнення припинення вогню та впровадження гуманітарних заходів на користь цивільного населення. Вони хочуть продовжити цю роботу, зокрема з метою відновлення евакуації в Маріуполі”, - зазначається в комюніке.

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня до Запоріжжя прибули 156 мешканців Маріуполя, яких вивезли з меткомбінату "Азовсталь". У четвер, 5 травня, ООН і Червоний Хрест направили черговий гумконвой для евакуації цивільних з підприємства.

Читайте також: Макрон закликав путіна дозволити подальшу евакуацію з «Азовсталі»

Україна вітає евакуацію  першої групи цивільних з "Азовсталі" за сприяння міжнародних партнерів, але нагадує, що потрібно евакуювати усіх – як цивільних, так і військових.

Колишній заступник міністра національної оборони Польщі Вальдемар Скшипчак висловив думку, що Туреччина могла б наважитися на евакуацію українців - цивільних та військових - з комбінату “Азовсталь”, бо росіяни не атакуватимуть турецькі кораблі.

Читайте також: Під посольством Туреччини у Варшаві закликали Ердогана врятувати людей з «Азовсталі»

Тим часом бійці полку "Азов" продовжують битися з переважаючими силами ворога на території "Азовсталі". Війська рф постійно обстрілюють підприємство, у підвалах якого ховаються мирні мешканці, і вже змогли прорватися на його територію.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-