Макрон закликав путіна дозволити подальшу евакуацію з «Азовсталі»

Макрон закликав путіна дозволити подальшу евакуацію з «Азовсталі»

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон закликав росію дозволити продовжити евакуацію з комбінату «Азовсталь» і надати можливість евакуйованим вибрати місце призначення відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Єлисейського палацу, про це йшлося під час розмови Макрона з президентом рф володимиром путіним.

У комюніке, зокрема, зазначається, що 3 травня Макрон провів телефонну розмову з путіним, яка відбулась після телефонної розмови президента Франції із президентом України Володимиром Зеленським 30 квітня.

Макрон ще раз наголосив на надзвичайній серйозності наслідків агресивної війни росії проти України.

Читайте також: Евакуйовані люди з «Азовсталі» вже прибули до Запоріжжя

“Він висловив глибоке занепокоєння з приводу Маріуполя та ситуації на Донбасі та закликав росію дозволити продовжити евакуацію з заводу «Азовсталь», яка розпочалася в останні дні, у координації з гуманітарними організаціями, і дати можливість евакуйованим вибрати місце призначення відповідно до міжнародного гуманітарного права”, - зазначається у повідомленні.

Глава французької держави також висловив готовність працювати з відповідними міжнародними організаціями, щоб допомогти зняти російську блокаду українського експорту продовольства через Чорне море з огляду на її наслідки для глобальної продовольчої безпеки.

Читайте також: Військові рф не дозволили людям на Запоріжжі доєднатись до евакуаційної колони

“Президент Французької Республіки закликав росію виконати свої обов'язки постійного члена Ради Безпеки та покласти край цій руйнівній агресії. Він висловив незмінну готовність працювати над умовами врегулювання шляхом переговорів, щоб забезпечити мир та повну повагу до суверенітету та територіальної цілісності України”, - зазначається у комюніке.

Також Макрон ще раз поновив свою вимогу про припинення вогню.

Читайте також: На «Азовсталі» перебувають понад 40 важкопоранених військових

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні відбулася перша телефонна розмова Макрона з путіним після перерви більш як у місяць.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-