На «Азовсталі» перебувають понад 40 важкопоранених військових

На «Азовсталі» перебувають понад 40 важкопоранених військових

Укрінформ
На території меткомбінату "Азовсталь" перебувають понад 40 важкопоранених військових.

Про це під час брифінгу розповіла віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Там зараз більше 40 важкопоранених, лежачих, і вони потребують порятунку. Українська влада звернулась до росії і вимагає знайти рішення і видати нам тих людей, які не є комбатантами і за Женевським конвенціями мають бути передані Україні, бо вони важкопоранені і потребують такої допомоги", - сказала вона.

За словами Верещук, евакуація військових належить більше до юрисдикції та відповідальності військового командування. Бо вони напрацьовують певні алгоритми, а міністерство займається гуманітарним питаннями.

Читайте також: В одному з бункерів «Азовсталі» під час авіаудару загинули дві жінки

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу. Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострільці.

3 травня евакуйовані з Маріупольського меткомбінату «Азовсталь» прибули до Запоріжжя, їм надають всю необхідну допомогу.

Читайте також: російські війська розпочали штурм «Азовсталі»

Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук раніше заявляла, що загалом з «Азовсталі» евакуювали 156 людей. За її словами, кількасот людей ще залишаються на території підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-