В одному з бункерів «Азовсталі» під час авіаудару загинули дві жінки

В одному з бункерів «Азовсталі» під час авіаудару загинули дві жінки

Відео
Укрінформ
У заблокованому Маріуполі на меткомбінаті «Азовсталь» під час ворожого авіаудару в одному із бункерів загинули дві цивільні жінки.

Про це в ефірі телемарафону UAразом повідомив командир 12-ої Бригади оперативного призначення Нацгвардії України Деніс Шлега, який зараз перебуває на території меткомбінату «Азовсталь», передає кореспондент Укрінформу.

«На даний час обстановка на Азовсталі дуже ускладнилася, всю ніч по заводу била ствольна артилерія, корабельна артилерія та літаки. Маю повідомити сумну новину, що під час авіаудару в одному із бункерів загинули дві цивільні жінки», - сказав Шлега.

Він також зазначив, що зранку противник намагається штурмувати значними силами завод «Азовсталь» із залученням бронетанкової техніки.

«Наші воїни на даний час мужньо відбивають всі атаки», - запевнив командир.

Він нагадав, що наразі в укриттях на меткомбінаті «Азовсталь» перебуває близько 200 мирних жителів Маріуполя, серед яких близько 20 дітей.

Крім того, Шлега повідомив, що на Азовсталі в дуже тяжких умовах – без необхідних медикаментів, без належного медичного забезпечення знаходяться близько 500 поранених, яких теж треба вивозити.

Читайте також: російські війська розпочали штурм «Азовсталі»

Шлега закликав до термінового введення режиму припинення вогню та продовження евакуації громадян на безпечні території, контрольовані Україною.

Як повідомляв Укрінформ, у межах спеціальної операції 1 травня вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб. Люди мали приїхати у Запоріжжя зранку 2 травня, але міста так і не дісталися.

30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

Читайте також: Зеленський запевнив, що операція з евакуації людей із Маріуполя триває

На території меткомбінату «Азовсталь» перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота та мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-