Зеленський запевнив, що операція з евакуації людей із Маріуполя триває

Зеленський запевнив, що операція з евакуації людей із Маріуполя триває

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що операція з евакуації людей із Маріуполя триває, 3 травня очікується рух гуманітарними коридорами з Бердянська, Токмака, Василівки Запорізької області.

Про це він сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

“Продовжуємо робити все, щоб урятувати наших людей із Маріуполя. Евакуаційна операція триває. Завтра очікуємо також і рух гуманітарними коридорами з Бердянська, Токмака, Василівки”, - наголосив Глава держави.

Читайте також: Евакуйовані з «Азовсталі» сьогодні не дісталися Запоріжжя - ОВА

При цьому, за його словами, Збройні сили героїчно стримують намагання загарбників наступати.

“Харківський напрямок, Донбас, південь країни – всюди ситуація залишається вкрай складною. Але я вдячний кожному і кожній, нашим захисникам, які тримають оборону”, - підкреслив Президент.

Читайте також: До колони евакуйованих з Маріуполя зможуть приєднатися мешканці Бердянська і Токмака

Як повідомляв Укрінформ, у межах спеціальної операції 1 травня вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб. Люди мали приїхати у Запоріжжя зранку 2 травня, але міста так і не дісталися.

На 3 травня погоджено евакуацію мирного населення за підтримки ООН та Червоного Хреста від Луначарського кільця біля Бердянська.

30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

Читайте також: Евакуаційна колона з Маріуполя затримується на невизначений час

На території меткомбінату «Азовсталь» перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-